Monday, January 15, 2007

Avskedsfest!

I helgen hade jag min avskedsfest! Kompisar, snittar och dans på scenen! 15 personer på scenen i mitt rum samtidigt betyder 1. jag har en stor scen och 2. jag har roliga kompisar! Synd bara att man ska flytta från alla nu. Ni måste maila!

Jag har lovat att jag ska lägga in några av recepten. Här kommer de.

Skink- och broccolimuffins

100 g rökt skinka
300 g djupfrysta broccolibuketter
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk curryy
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g smör eller margarin
4 dl filmjölk2 dl riven ost (med lagrad smak)

Gör så här: Skär skinkan i små tärningar. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin rinna av och skär den sedan i mindre bitar. Hacka samman mjöl, bakpulver, kryddor och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Rör i skinka och broccoli. Fördela smeten i en väl smord muffinspanna med 12 hål. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i 225°, ca 14 min. Låt muffinsen stå kvar en kort stund i pannan innan de tas ur formen och får kallna på galler. Lägg muffinsen i plastpåse eller burk med lock.

Foccacia med oliver

Antal portioner12-15 bitar

25 g jäst
5 dl vatten, ljummet
½ tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl
720 g olivolja till pensling
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 tsk rosmarin eller färska små kvistar
gourmetsalt

Gör så här: Finfördela jästen och rör ut den i vattnet. Tillsätt salt och olja. Rör ner vetemjölet. Det blir en ganska lös deg. Låt den jäsa i 40 minuter under bakduk.Smörj en ugnsform ca 30 x 40 cm med olja. Tryck ut degen i formen med mjölad hand. Pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i degen och strö på rosmarin och gourmetsalt. Låt degen jäsa under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Lycka till!

No comments: